Házaspároknak szóló alkalmak

„A szerelem elmúlik, a szenvedély és a lángolás kihúny, s szerencsés esetben átalakul szeretetté” – halljuk gyakorta a sommás megállapítást. De vajon igaz-e egy keresztény házasságban is ez a közhely, vagy csak azok nyugtatják ezzel magukat, akiknek nem jött össze a „holtomiglan-holtodiglan”? Ha eljutottunk már arra a pontra, hogy társunkkal a megszokás tart össze, ha kapcsolatunkba beférkőzött az unalom, vajon elrontottunk valamit a házasságunkban, vagy csupán egy törvényszerűen bekövetkező folyamathoz érkeztünk el? Ha Benned is megfogalmazódtak már ezek a kérdések, illetve szeretnél közelebb kerülni a tartós és jó házasság titkához, gyere el gyülekezetünk házaspáros alkalmaira!

Házaspáros hétvége 2015 április 24-26!

A március 29-én újrainduló beszélgetéseken a tervek szerint olyan témákat vesézünk ki, mint például a férfi és nő közötti biológiai, értelmi és érzelmi különbségek következményei egy házasságban, a férj és feleség szerepe, helye a családban, a szerepzavarok okai és orvoslása, a szexuális élet lehetséges problémái. Beszélünk majd arról is, mit jelent a gyakorlatban az, hogy a férj és a feleség a házasságkötéskor „elhagyja apját és anyját”, hogyan lehet „egészséges távolságban”, anyagi és érzelmi függetlenségben élni a szülőktől. Szeretnénk feltárni, mi okozhatja a házasságban a kommunikációs nehézségeket, konfliktusokat, illetve hogyan lehet ezeket kezelni. Felvetjük majd a kérdést, vajon lehet-e a veszekedés veszélye nélkül vitatkozni egymással, vagy érzelmeink úgyis reménytelenül a perpatvarhoz sodornak minket. Nem mellékes az sem, hogyan kezeljük konfliktusainkat gyerekeink szeme láttára és füle hallatára; egyáltalán kiteregethetjük-e előttük a szennyesünket vagy el kell vonulnunk, ha nézeteltérésünk támad a párunkkal.

Olyan gyakorlati problémákkal is foglalkozunk majd, hogyan működtethető jól egy házasság, egy család anyagi szempontból, illetve hogyan oszthatjuk be bölcsen az időnket, hogy a munkánk, az otthoni teendők, az Istennel való közösségünk, a gyermekek nevelése és a pihenés egyensúlyban legyenek egymással. Végül szeretnénk a házasságban előforduló problémák, válságok kezelésében is segítséget adni. Ilyen lehet, ha úgy érezzük, hogy elvárásainkat, szükségleteinket a házastársunk képtelen kielégíteni, ha súlyos betegség nehezíti az életünket, ha kiégünk, ha féltékenység kínoz bennünket, ha elér minket a „kapuzárási pánik”, illetve megjelenik kapcsolatunkban egy harmadik személy.

A házaspáros alkalmakat minden hónap utolsó vasárnapján tartjuk az istentiszteletek után. Mivel az istentiszelet után nem megyünk haza ebédelni ezeken a vasárnapokon hozunk magunkkal ebédet és együtt ebédelünk a gyülekezeti házban. A gyakorlat az, hogy ilyenkor mindenki igyekszik valami olyan finom ételt hozni, amivel a többieknek is kedveskedhet. Így az étkezések nem csak az éhségünk elmulasztára, hanem a közösség gyakorlására is nagyon alkalmasak.
Gyermekekkel is jöhettek, rájuk külön vigyáznak.

Lehet, hogy ez is tetszeni fog ...