Tájékoztató új gyülekezeti tagoknak

Szabad Evangéliumi Gyülekezet, 1135 Budapest, Béke u. 35/a,  
Tel.:
35072201, www.szegybp.org

  • Tájékoztató  új gyülekezeti  tagoknak 

 

Házicsoportok
Kétheti rendszerességgel, családi légkörben házi bibliaköröket tartunk, ahol a résztvevők egymás hite által épülnek, megosztják hitbeli tapasztalataikat és baráti közösségben vannak. Elsősorban területi- lakóhely szerinti a felosztás, de a csoportok szabadon választhatóak!

 

Csoprotórás héten:
Minden második héten a gyülekezet tagjainak lehetősége van különböző (lakhely szerinti) csoportokba járnia. Sok félék vagyunk, sok helyen.

Férfi csoport – 18:00 Hétfőn- vezető: Hargitai Robi
Észak pesti csoport –18:00  Kedden a gyülekezeti házban,  vezető: Bánhegyi Gyuri
Észak budai csoport- 18:30 Csütörtökön, változó helyszín,  vezető: Csák Szilárd
Óbudai csoport- 18:00 Csütörtökön , Óbudán, vezető: Gulyás Laci
Ifis- szülők csoportja-18:00  Pénteken a gyülekezeti házban, vezető: Monty Taylor

Imaórás héten:
Kedden 18:00-tól imaóra a gyülekezeti házban
Csütörtökön 18:00 Női csoport a gyülekezeti házban, vezető: Molni

 

Ifi (14+ fiataloknak) –18:00 Minden pénteken, általában a gyülekezeti házban,  vezető: Bozsóki Dani 

 

Telefon flotta
A T-Mobilnál van flotta lehetőség az alábbi feltételekkel.
A flottához való csatlakozás jelenleg sajnos nem lehetséges.

– havidíj 1500 Ft (1200 Ft lebeszélhető)
– 50 ingyen SMS
– 7-15 Ft percdíjak
– flotta-hálózaton belül ingyenes
– számhordozás lehetősége kb.  5000 Ft  
– + internet rendelhető hozzá havi 2000 Ft-tól

 

 

Vasárnapi Iskola-gyermekszolgálat

0,3- 14 éves korig foglalkozunk gyerekkel a vasárnapi istentisztelet alatt. A 0,3-14 éves gyerekeknek a vasárnapi istentisztelet alatt az ő szintjükhöz mért külön foglalkozást biztosítunk. A  iskolás korosztállyal nemcsak a vasárnapi istentisztelet alatt törődünk, hanem számukra rendszeres, a korosztályuknak megfelelő külön ünnepi   programokat, kézműves alkalmakat és nyári táborokat rendezünk azzal a céllal, hogy már kora gyermekkoruktól fogva jártasak legyenek a bibliai igazságokban. Célunk, hogy bibliai életszemléletet alakítsanak ki, letegyük egy gyümölcsöző élet alapjait. A programok nyitottak, szívesen látunk barátokat is!

Vasárnapi alkalom alatt:
Bölcsőde- 0,3-3 éves – Csák Anikó
Óvoda 3-6 éves – Molni
Iskola 6-10 éves –
Tini 11-14 – Ferenci Gábor
 
A gyermekszolgálathoz csatlakozni is lehet, keresd a csoport vezetőjét.

 

Gyülekezeti címlista

A címlista  célja a kapcsolattartás. tartalmazza a gyülekezeti tagok nevét, (házastársuk és gyermekeik nevét), címét, telefonszámát, e-mail címét és születésnapját. Személyes adatok védelme érdekében és a gyülekezeti adatkezelési szabályzat alapján ez nyilvános felületen nem jelenik meg,   harmadik fél részére nem adjuk ki illetve át nem adható. Nyomtatott vagy elektronikus friss példány az irodában kérhető

 

Gyülekezeti honlap, levelezőlista, Facebook

www.szegybp.org  nyilvános oldalán  találhatók a prédikációk, az események, a gyülekezeti adatok, és a hitvallás is. A belső oldalon vannak jegyzőkönyvek, közgyűlés adatok, alapszabály, taglista, és a levelezőlistára vonatkozó szabályok.

Az oldal kezelője, Gulyás Laci.

A levelezőlista a szegybptagok@googlegroups.com címen érhető el. ide a tagok kerülhetnek fel. Bár nem kötelező, mégis javasolt, mert ezen keresztül osztunk meg felmerülő információkat a hét folyamán.

A barátkozók és az érdeklődők számára van egy hasonló lista (szegybp@googlegroups.com). Tagoknak ide sem kötelező, de ajánlott feliratkozni, mert a nem tagoktól indított információáramlás ezen a listán folyik. Ha mindkét csoportot érintő téma, információ van, azt mindkét listára el szoktuk küldeni.

Feliratokozás (lehetőleg gmail-es címmel) Gulyás Lacinál

Leiratkozás egyénileg minden levél alján megtalálható linken.

A gyülekezet Facebook (SZEGY – Szabad Evangéliumi Gyülekezet) oldalán van aktívabb élet. Ide kerülnek fel hírek, infók, programok, stb. Senkit nem jelölünk meg a képeken, de magát bárki bejelölheti. 

 

Gyülekezeti ház takarítás

Az imaházat mi magunk takarítjuk szombatonként. Ebbe a szolgálatba minden gyülekezeti tagot és barátkozót várunk. Évente elkészülő beosztásban évente 2-4 alkalommal esik egy emberre a sor. A takarítás  4-6 fős csapatban folyik, megbeszélés alapján. Ez egy  közös szolgálatunk, ahol amellett hogy jobban megismerjük egymást a közös munka által, a gyülekezeti épület is tisztul. A takarítás többnyire szombaton esedékes,  de különleges esetben hétköznap is elvégezhető.  Külsős vagy belsős szombati program esetén a program koordinátorral kell egyeztetni a takarítás időpontját!

Ha a beosztott időpontban közbejön valami, cserélgetni persze ér, vagy maga helyett kell keresni valakit – ez  megtehető a levelező listán vagy személyesen.

A takarítás szolgálata nem kötelező, egészségi, családi állapot felmentést adhat.

 

Útmutató- bibliaolvasó kalauz

A Bibliát Isten élő Igéjének tartjuk, és hitünk, tanításunk, szolgálatunk forrásának tekintjük. Törekszünk arra, hogy döntéseinket a hétköznapokban is a Biblia útmutatásai alapján hozzuk meg.

A gyülekezeti tagok számára minden évben elkészül a bibliaolvasó kalauz ahol egy év alatt az Újszövetséget kétévente az Ószövetséget is végigolvassuk. Nem kötelező ezt használni, ez egy lehetőség, egy segítség a napi igeolvasáshoz, lelki táplálkozáshoz.  Az Útmutató papír és elektronikus formában az irodában kérhető.

 

Úrvacsora

Hisszük, hogy Jézus Krisztus kiontott vére és feltámadása minden ember megigazulásának és üdvösségének egyetlen alapja. Csak azok születhetnek újonnan a Szentlélek által, akik hittel befogadják Jézus Krisztust, és ezáltal Isten gyermekei lesznek.  Hisszük, hogy a bemerítkezés és az Úrvacsora az Úr Jézus olyan rendelései, amelyet a gyülekezetnek gyakorolnia kell. Nem tekintendők azonban üdvösségszerző eszközöknek.

Gyülekezetünkben fontos szerepe van az Úrvacsorának, mint Krisztus váltságára emlékeztető ünnepnek.  A lehetőség nem függ tagságtól, de függ az Istenhez tartozástól, a megtéréstől.

Minden hónap első vasárnapján az istentisztelet végén és a hónap harmadik vasárnapján 9:30-tól van lehetőség Úrvacsorázni.

 

Csendeshét

A gyülekezet apraja-nagyja minden évben egy hetet együtt tölt az Ige körül. A kicsik, nagyok, felnőttek a maguk szintjén hallgatják Isten üzenetét, a szabad időnket pedig együtt tölthetjük egymás építésére. Ennek a hétnek természetesen van költsége, de szükség szerint van lehetőség támogatás kérésére.